Άκυρη και άκαιρη ενημέρωση! Για να μαθαίνετε πρώτοι αυτό που θα προτιμούσατε να μη μάθετε ποτέ!

Σκληρή ρουλέτα

2013-07-07 17:58

Γράφει ο Τζέιμς Ποντ

 

Σαφώς και κάθε μεμονωμένη περίπτωση διαπραγματεύσεων, επηρεάζει την πορεία και των υπολοίπων, πόσο δε μάλλον όταν ο εμπλεκόμενος σύλλογος είναι ο αυτοκράτορας της Ελλάδας. Η Ευρωπαϊκή αγορά, παρακολουθεί αποσβολωμένη το σίριαλ Αμαλφιτανό. Με εξαίρεση πάντα κάποιες, γνωστές και μη εξαιρετέες σπασμωδικές κινήσεις από κάποιες ασήμαντες ομάδες που προσπαθούν να κρατηθούν στο προσκήνιο κάνοντας ανούσιες μεταγραφές, όπως π.χ. η Τότεναμ που απέκτησε κάποιον από τους εκατομμύρια Παουλίνιο που έχει η Βραζιλία, όλος ο υπόλοιπος ποδοσφαιρικός κόσμος παρακολουθεί την υπόθεση προκειμένου να έχει υπ’ όψιν της τι την περιμένει όταν, μαύρη η ώρα, έρθει η σειρά της και φτάσει φαξ με πρόταση από το μεγάλο λιμάνι της Ελλάδας.
Αν και η περίπτωση, είναι μετρημένα κουκιά και ο παίκτης δεν ψήνεται, η ομάδα όμως βράζει: Το βασικό ζητούμενο τώρα, είναι το ποιός θα φορτωθεί το ναυάγιο. Το εν λόγω ζητούμενο έχει αντίκτυπο και εντός της ίδιας της ομάδας (για την οποία και μόνο επειδή είναι αδελφοποιημένη με κάποια ομάδα πρωταθλήματος ερασιτεχνικής κατηγορίας στην Ελλάδα, δεν μας νοιάζει να αναφέρουμε ο,τιδήποτε άλλο) αλλά και στην αγορά, εν γένει. Αν φανεί ότι η ομάδα απέρριψε την πρόταση, ενδέχεται να επέλθει πλήρης αποσταθεροποίηση των σχέσεων ποδοσφαιριστών – ομάδων, καθώς δείχνει το στυγνό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής εργοδοσίας, η οποία για μία διαφορά με τον αγοραστή τις τάξεως των περίπου 2,5 εκ ευρώ, είναι ικανή να χαλάσει μία μεταγραφή συνολικού ύψους 2,5 εκ ευρώ – χωρίς το συμβόλαιο του παίκτη. Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείουμε και την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων διαρκείας από τους παίκτες, οι οποίες ενδέχεται να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την διεξαγωγή του Euro2016 – Ναι, τα πιο πριν, με επαγγελματίες, ξεχάστε τα.
Εάν, απεναντίας, επωμισθεί ο παίκτης το βάρος του ναυαγίου των διαπραγματεύσεων, αφήνει μία ελπίδα στους Ευρωπαϊκούς συλλόγους, με μία λίγο καλύτερη διαπραγμάτευση των συνθηκών εργασίας του παίκτη (διπλασιασμός αποδοχών τουλάχιστον, ή βελτίωση του ρόλου μες στην ομάδα), να αποφύγουν όλο αυτό το μαρτύριο στο οποίο υποβάλλεται ο συμπαθής, σε κάποιον, σύλλογος της Μασσαλίας. Μπορεί μεν, η εν λόγω πρακτική, να σημάνει εκτόξευση των προϋπολογισμών στους μισθούς, αλλά, από μία τέτοια εξέλιξη, όλες οι μεριές θα είναι ικανοποιημένες.
1) Οι παίκτες θα επιτύχουν όσα δεν κατάφερε για αυτούς η FIF-PRO. 
2) Οι σύλλογοι, θα αποφύγουν το πρήξιμο άνευ προηγουμένου. 
3) Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα έχει έναν ακόμα λόγο να επικαλείται οικονομική αδυναμία στην κάλυψη των συμβολαίων τα οποία ζητούν παίκτες ανάλογης αξίας.
4) Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, δεν θα αγωνιούν μέχρι τον Αύγουστο για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, καθώς, θα ξέρουν ότι όλες οι κινήσεις θα γίνονται τον Σεπτέμβριο.
Άντε, για εσάς κανονίζει η διοίκηση της ΠΑΕ και εμείς τα ξέρουμε και τα γράφουμε, γιατί καίγεται η ψυχή μας που σας βλέπουμε να τρώγεστε με τα ρούχα σας και τον διπλανό σας, λίγο πριν μείνετε γυμνοί…

Αναζήτηση στο site