Άκυρη και άκαιρη ενημέρωση! Για να μαθαίνετε πρώτοι αυτό που θα προτιμούσατε να μη μάθετε ποτέ!

Πρώτα δείγματα ραφής

2013-09-24 00:03

Γράφει ο Τζέιμς Ποντ

 

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες απεργιακής κινητοποίησης για αδιευκρίνιστους, σε εμάς, λόγους, επανερχόμαστε στη μάχη της ενημέρωσης, με την οποία είχαμε κηρύξει ανακωχή και παύση εχθροπραξιών. Η χρονιά μπήκε για τα καλά στο αγωνιστικό τμήμα, με τον συνηθισμένο τρόπο: Το απόλυτο των νικών, στις εντός των συνόρων διοργανώσεις και το απόλυτο της ήττας στην πρώτη ευρωπαϊκή υποχρέωση. Και αν για να έρθει το απόλυτο των νικών συνέργησαν πάρα πολλοί παράγοντες με πρωτεύοντα αυτών, την διαφορά ποιότητας των παικτών, αν μπορείς να πεις τέτοιους τους περισσότερους από αυτούς που αντιμετωπίζουν, για την καθιερωμένη εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας, μπορεί κανείς να εστιάσει σε δύο:

α) Στην συνήθεια. Μία ομάδα που βρίσκεται μονίμως σε στάδιο ανοικοδόμησης, λογικό είναι να μην πέφτει θύμα εκπλήξεως, ο αντίπαλός της. Μεταγραφές στον βασικό κορμό, να γίνονται την τελευταία στιγμή, προπονητές (ή κάτι σαν αυτούς) να ψάχνουνε την σωστή χημεία ανάμεσα στην ομάδα και να διαλέγουν ακόμα τι είδους φροντιστήριο θέλουν να κάνουν και λοιπά, μην τα ξαναλέμε και σας κουράζουμε μετά από εμάς.

β) Σημειολογία. Αυτή η ομάδα, δύο συνεχόμενες φορές, κατέβηκε αμοντάριστη λόγω πολλών αλλαγών, έχασε στην πρεμιέρα και κατέληξε στη τρίτη θέση του ομίλου. Μόλις, νικήσει σε πρεμιέρα συνεχίζοντας αυτήν την τακτική, των ανακατατάξεων, πιστεύω ότι θα είναι περιττό για τους υπόλοιπους να δούνε την συνέχεια της διοργάνωσης, εάν έχουν υψηλές βλέψεις για τις ομάδες τους. Αντιλαμβάνεστε σαφώς, ότι είναι ακόμα νωρίς για τον ίδιο τον θεσμό, να βιώσει μία τέτοια, αδιάκοπη, πορεία ομάδας προς την κορυφή και την ίδια ακριβώς άποψη συμμερίζονται και οι ιθύνοντες του πειραϊκού συλλόγου.

Τώρα, όποιος προσπαθεί να αναζητήσει ευθύνες στον προπονητή, η έλληνας είναι, ή ανύπαντρος ή και τα δύο. Από άνθρωπο με την προσωπικότητα του βεληνεκούς του Ισπανού, που παραδέχεται ότι τρώει παντόφλα, δεν μπορείς να αναζητείς ευθύνες: Είναι πολύ μεγάλος ο άνθρωπος για να ασχοληθεί με τον εντοπισμό και τον καταμερισμό αυτών. Τις παίρνει όλες ο ίδιος, φταίει δεν φταίει, γιατί έτσι του μάθανε και στο σπίτι να κάνει, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις ώρες σύρραξης εντός της οικογενειακής εστίας. Μην ανησυχείτε, για όλα έχει προβλέψει ο πρόεδρος: Θέλει για χορηγό τη Γιούνισεφ, προκειμένου να πιέσει τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Όποιος δεν τιμάει τα λεφτά του, θα πηγαίνει αποστολή στην Αιθιοπία, στη Λιβερία και στη Μπουργκίνα Φάσο μέχρι να συμπληρώσει τα χαμένα μεροκάμματα. Όπως και να έχει, πάντως, στο κάτω – κάτω, δεν θα συμβεί και τίποτε που δεν έχετε ξαναζήσει…

Αναζήτηση στο site