Άκυρη και άκαιρη ενημέρωση! Για να μαθαίνετε πρώτοι αυτό που θα προτιμούσατε να μη μάθετε ποτέ!

Λύσ'τα

2013-09-03 21:13

Γράφει ο Τζέιμς Ποντ

 

Μεγάλη Τρίτη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η σημερινή, καθώς σήμερα, οι ομάδες που συμμετέχουν στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό της ηπείρου, δηλώνουν τους παίκτες οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση και μεταξύ αυτών, δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρωταθλητής Ελλάδας και Κυπελλούχος του 50% της ίδιας χώρας.

Κορυφαίο παραλειπόμενο της ημέρας και ενδεικτικό ότι το διοικητικό πλάνο για την στελέχωση της πρώτης ομάδας από παιδιά προερχόμενα από τις ακαδημίες, αποδίδει καρπούς, είναι ο αριθμός των δηλωθέντων παικτών σε αυτήν την λίστα, ο οποίος ανέρχεται στους 21 – ο μέγιστος δυνατός αριθμός δηλωθέντων παικτών μη προερχόμενων από τις ακαδημίες του συλλόγου. Χαρακτηριστικό του εν λόγω επιτυχημένου σχεδιασμού, είναι ότι ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να δηλώσει ούτε τρίτο τερματοφύλακα από την κατηγορία των γηγενών. Κάποιοι βέβαια, μπορούν να λοιδορήσουν τον σύλλογο για αυτή την αδυναμία αποδίδοντάς την σε ευκαιριακή πολιτική η οποία επέτρεψε την πώληση του μοναδικού παίκτη που ήταν σε θέση να δηλωθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία και να αγωνιστεί με αξιώσεις και την παραχώρηση με την μορφή δανεισμού του έτερου ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε έστω να συμπληρώσει μία αποστολή σε περίπτωση απουσίας τεσσάρων ποδοσφαιριστών, με την πρόφαση της απόκτησης εμπειριών αγωνιζόμενος σε άλλον σύλλογο.

Η αλήθεια, όμως, η οποία αποκαλυπτόμενη από εμάς με την σειρά της (περιττή η ευγνωμοσύνη από μέρους της, πιστεύω – αλλά όχι και από μέρους σας), έρχεται να ξεσκεπάσει τους προβοκάτορες και τους συκοφάντες, δυσφημιστές ψευδολόγους και να λάμψει για άλλη μία φορά: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, πιστή στα ανθρώπινα ιδεώδη, τις κοινωνικές και αθλητικές αξίες, τις οποίες τόσο απροκάλυπτα καταπατούν σφετεριζόμενοι οι διάφοροι οργανισμοί που δήθεν κόπτονται για την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος, με πρώτο εξ αυτών, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αρνείται να κατατάξει τους ποδοσφαιριστές της σε δύο λίστες και να προβεί έτσι σε διακρίσεις με βάση την συλλογική προέλευση σε «δικούς» μας και σε «άλλους».

Πώς ζητάνε από έναν σύλλογο να διακρίνει στα μάτια του οπαδού τόσο προκλητικά τον «παίκτη της ομάδας» από τον «μισθοφόρο»; Τι κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Τι έχει να πει η ίδια η ΟΥΕΦΑ που εκτρέφει τόσο απροκάλυπτα τον ομαδικό ρατσισμό με το πρόσχημα της ανάπτυξης του αθλήματος; Δεν είμαστε τόσο αφελείς να προσμένουμε απαντήσεις και πολύ περισσότερο την δικαίωση σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα που θα έπρεπε να βασανίζουν τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο και σύγχρονο ευρωπαίο πολίτη, όπως εσύ αναγνώστη (ναι – εσύ είσαι αυτός, μην κοιτάς πίσω, δεν είπα «λαθραναγνώστη»).

Όσο αυτές οι διακρίσεις σοβούν στον χώρο του ποδοσφαίρου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα αντιστέκεται σθεναρά και θα αρνείται να δηλώσει οποιονδήποτε στην β’ λίστα. Ακόμα και σαν τίτλο να το δει κανείς, πρέπει όλοι οι παίκτες μας να είναι σε λίστα «α» - δεν είμαστε κανένας άλλος τρόπον τινά σύλλογος, όπως οι εγχώριοι και οι εξωχώριοι ανταγωνιστές μας. Πάντα Ολυμπιακά – πάντα υπερήφανα (μην σηκώνεστε – μεταξύ μας είμαστε).

Αναζήτηση στο site